Klubmodul henter siden
JC-ansøgningsformular
Tilmeldingsfrist er overskredet

 For at komme i betragtning som juniorleder, er der nogle krav, som du skal leve op til. Du skal:

 • Være glad for 11-årige børn og have lyst og evne til at arbejde med dem
 • Have lyst og evne til positivt, konstruktivt samarbejde med andre juniorledere og ledere
 • Være fordomsfri overfor andre kulturer og have gode kommunikationsevner
 • Være i stand til at opnå respekt fra både børn og voksne
 • Kende og handle ud fra CISVs formål
 • Have et rimeligt kendskab til engelsk
 • Have været aktiv eller have planer om at være aktiv i egen lokalforening eller Junior Branch
 • Overholde deadlines, CISV-regler og værtslandets love
 • Have deltaget på min. én weekend eller lign., inden for 1 år før ansøgning.
 • Deltage på JC-dagen.
At være juniorleder er ikke KUN at få en kanon oplevelse selv, det er lige så meget at være med til at give alle de andre i børnebyen en kanon oplevelse.

Hvis du kan genkende dig selv i ovenstående kriterier, er du klar til at gå videre med din ansøgning.

VIGTIG INFORMATION OM ANSØGNING OG VILKÅR FOR DELTAGELSE

HVAD ER EN JUNIOR COUNCELLOR?

En Junior Councellor (JC) er en juniorleder på 16-17 år, som deltager i stabs- og ledergruppens arbejde på en Børneby, hvor deltagerne er 11 år.

Det er vigtigt, at du som JC er nysgerrig og vil tage et ansvar for, hvordan lejren udvikler sig.
Under lejren har JCs et medansvar for planlægning og gennemførelse af aktiviteter i samarbejde med en stab og en ledergruppe, som støtter jer efter behov, og som også gennemfører en del af aktiviteterne sammen med jer. Ved at arbejde med et tema og tage ansvar for lejren, lærer du at udvikle din egen selvforståelse og begyndende lederevner.

ALDER

JC-pladser er for 16-17-årige. Du kan komme afsted som JC, hvis du under hele programmet er 16 eller 17 år, men ikke hvis du fylder 16 efter campens start eller fylder 18, inden campen slutter. I sommeren 2022 er JC-pladserne i perioden fra 24. juni - 18. august.

UDVÆLGELSE AF JCs

Ofte har vi for mange ansøgere til det antal af JC-pladser, børnebysudvalget får tildelt. Børnebysudvalget udvælger de kommende JCs på baggrund af ansøgning samt de tilbagemeldinger, vi får fra referencepersoner, der angives i forbindelse med ansøgning.

Vi afholder også en JC-dag, hvor du vil få en masse information om rollen som JC og udvalget vil få mulighed for at se dig an. Det er obligatorisk at du deltager på JC-dagen, som vi forventer at afholde i starten af det nye år. Ansøgere vil modtage en besked for, hvornår denne ligger, men du skal forvente den ligger en weekend i det nye år. Der vil dog være forbehold for aflysninger, eller at dagen gennemføres i en anden version, end vi plejer at gøre. Dagen foregår på CISV-kontoret, og hvis du kommer langvejs fra, vil du få dine  rejseudgifter dækket. Du skal tilmelde dig JC-dagen via medlemssystemet. Nærmere info om tilmelding følger.

REFERENCER 

Du skal bede 1-2 personer, som IKKE har relation til CISV, om at sende en anbefaling af dig pr. mail til village@dk.cisv.org. I spørgsmålene herunder skal du skrive, hvem dine præferencer er – fx lærer, arbejdsgiver, træner e.l. Du skal ligeledes angive en CISV-person, der kender dig i CISV-sammenhæng.

FORBEREDELSE

CISV forventer, at du som deltager er i dialog med Børnebyudvalgets JC-ansvarlige. Denne vil være behjælpelig med alt det praktiske i forbindelse med deltagelsen. Informationer fra stabe på børnebyer, formularer o.l. formelle informationer finder du på myCISV, hvorfor du skal have en opdateret profil der.
Det er deltagerne selv (og deres familier), der planlægger rejsen, men ofte tilbyder Børnebyudvalget at indhente tilbud på rejse.
CISV arrangerer en uddannelsesweekend for JCs, en uddannelsesweekend for børnebydelegationer, ledere og JCs samt en evalueringsweekend for alle JCs og ledere. På weekenden med delegationer får du en lille forsmag på Børneby-livets dagsrytme og aktiviteter samt din rolle som JC.

I 2022 er der tale om følgende weekends:
- Uddannelsesweekend 1 (UW1) d. 4.-6. marts i Hareskov-Værløse Lokalforening
- Uddannelsesweekend Børneby Øst (UWBB-øst) d. 22.-24. april i Storstrøm Lokalforening
- Uddannelsesweekend Børneby Vest (UWBB-vest) d. 29. april - 1. maj i Fyn & Sydjylland Lokalforening
- Evalueringsweekenden (UW3) d. 16. - 18. september i Hareskov-Værløse Lokalforening

Alle tre weekends er obligatoriske at deltage i og en forudsætning for, at du kan blive JC.

PRIS
En JC-plads koster 2500 kr. Derudover kommer der udgifter til rejse, forsikring, lægeundersøgelse, evt. vaccinationer, og lommepenge.
Du skal være medlem af CISV Danmark for at blive JC, og hvis du er hjemmeboende ser vi meget gerne, at hele din familie har et familiemedlemsskab.

BEKRÆFTELSE PÅ PLADSEN
Du bekræfter pladsen ved at svare på den mail, du modtager fra Børnebyudvalget med svar på din ansøgning. Deri står også instruktioner vedr. indbetaling af deltagergebyret.
Beløbet vil ikke blive betalt tilbage, hvis du alligevel ikke har lyst til at gennemføre aktiviteten – se i øvrigt CISV Danmarks generelle betingelser.
Hvis du ikke ønsker den tilbudte plads, skal du give besked, så hurtigt som muligt til den JC-ansvarlige i Børnebyudvalget. Måske er der andre, som gerne vil have pladsen.

DORIS ALLEN FONDEN
Der er mulighed for at søge økonomisk støtte fra Den Danske Doris Allen Støtteforening.

FRIVILLIG ORGANISATION
CISV er en frivillig organisation, som er baseret på frivillig hjælp fra alle vores medlemmer i alle aldre. Alder er ingen hindring for at deltage i CISV arbejde! Vi giver fra Børneby-udvalget din lokalforening besked om, at du er et aktivt medlem, hvis du bliver udtaget som JC.
Udover deltagelse i forarbejdet inden deltagerne rejser – forventer vi af dig og dine forældre, at I hjælper med andre CISV-opgaver.
Det kan fx være
 • være værtsfamilie for sommerens deltagere, når der er en regional børneby eller Step Up (camp for 14-15 årige)
 • være køkkenstab eller praktisk hjælper før, under og efter en uddannelsesweekend/camp
 • deltage i lokalforeningens bestyrelsesarbejde - evt. som tilknyttet ressourceperson.
HVORNÅR SKAL ANSØGNINGEN VÆRE FREMME
Der er ansøgningsfrist d. 31. december 2021. Dette ligger før JC-dagen, så Børnebysudvalget har mulighed for at få læst jeres ansøgninger.
Alle ansøgere vil blive kontaktet hurtigst med besked om optagelse/afslag.
Har du spørgsmål, så skriv endelig til Børnebysudvalget på village@dk.cisv.org

Vi glæder os til at modtage din ansøgning!

/CISV Børneby Udvalget
Tilmeldte
Tilmeldingsfrist
31.12.2021
Tidspunkt
01.01.2022 kl. 12.00 - 31.01.2023 kl. 10.00
Sted
CISV Danmark
Pris
0,00 kr.
Du har efterfølgende mulighed for selv at rette din tilmelding eller afmelde dig, under 'Mine tilmeldinger'